Geheimen achter de dijk

banner_gadd3

Niets is zo gewoon als het lijkt.

Een verhaal ontstaan uit passie van Fred Groen en Leon Joosse, over Walcheren en de uit strijd voortgekomen natuur.

Deze documentaire gaat onder andere over de inundatie van Walcheren in `44 en het verhaal van het dichten van de dijken, dit jaar precies 70 jaar geleden uitgevoerd.

Hierna kon het herstel beginnen om Walcheren droog te leggen en het landschap te hervormen zoals we het tegenwoordig zo goed kennen……Of kennen we onze Tuin van Zeeland eigenlijk helemaal niet zo goed?

De inundatie heeft een bijzonder en zeer karakteristiek landschap veroorzaakt in Walcheren. De dijken werden op 4 plaatsten gebombardeerd door de geallieerden om ons de vrijheid terug te geven.

geheimen-achter-de-dijk-bij-documentairesWij hebben in samenwerking met het Zeeuws Archief, Gemeentearchief Vlissingen, Bevrijdingsmuseum, Polderhuis Westkapelle Dijk- en Oorlogsmuseum, Staatsbosbeheer, Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat Zee en Delta, Omroep Zeeland, Goofy Aqua Video, Thuurart ASC, Wrakduikstichting de Roompot en vele anderen, unieke beelden weten te genereren.

Samengevat in deze productie hebben we een beeld van ons mooie “eiland” Walcheren geschetst door de decennia heen.

De werkelijk unieke beelden van onderwater, bovenwater en vanuit de lucht worden samengevat in een 30 `a 45 minuten durende documentaire waarin wij een beeld schetsen van de nog steeds zichtbare sporen in het bijzondere Walcherse landschap.

In opdracht van Staatsbosbeheer hebben we in de kreek van Westkapelle onderwater unieke beelden mogen maken van onder andere het waterzuiveringscomplex en allerlei voorwerpen.

De documentaire wordt door Ben van Beugen geheel voorzien van muziek en professionele voice-over met de stem van Robert Rossier.

Kijk hier de complete documentaire.